Allekirjoita Kaivostoiminnalle RAJAT -lakialoite

Joko olet allekirjoittanut Kaivostoiminnalle RAJAT -kansalaisaloitteen kannatusilmoituksen? Lakialoitteen tavoitteena on määritellä kaivostoiminnalta ja malminetsinnältä kielletyt alueet Suomessa. Tällaisia alueita tulisi olla muun muassa Saimaa ja muut tärkeimmät vesistöt, luonnonsuojelualueet ja pohjavesialueet.

Pääset tutustumaan lakialoitteeseen ja sen perusteluihin tästä.

Tästä artikkelista selviää mikä nykyisessä kaivoslaissa on vialla ja miksi emme luota siihen että kaivoslain uudistus tulee takaamaan Saimaan ja muiden tärkeimpien luontoalueiden suojelun.

Kaksi tapaa allekirjoittaa kannatusilmoitus

  1. Sähköinen allekirjoitus

Kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa joko sähköisesti oikeusministeriön palvelussa ja siihen tarvitaan ns vahva tunnistautuminen (esimerkiksi pankkitunnukset). Tässä on linkki aloitteeseen.

2. Paperiversio

Voit myös allekirjoittaa kannatusilmoituksen paperiversion. Printtaa lomake tästä ja lähetä se allekirjoitettuna osoitteeseen: Paula Haikarainen, Vitsastie 7 B 6, 00390 Helsinki

Kannatusilmoitusten tulee olla perillä viimeistään 30.11.2021 jolloin kansalaisaloite sulkeutuu. Älä siis odota viimetippaan sillä mitä nopeammin saamme tarvittavat 50 000 nimeä täyteen sen parempi!

Kerää allekirjoituksia alueellasi

Voit myös printata useamman kannatusilmoituksen ja pyytää ystävät ja naapurit mukaan suojelemaan Saimaata, Suomen vesistöjä ja herkkiä luontoalueita kaivostoiminnalta!

1 ajatus aiheesta “Allekirjoita Kaivostoiminnalle RAJAT -lakialoite”

Vastaa

Shopping Cart
%d bloggaajaa tykkää tästä: