Tiimi

Saimaa ilman kaivoksia ry toimii vapaaehtoisten voimin. Hallituksessa on mukana luonnon ja vesistön suojelusta kiinnostuneita viestinnän ja kestävän kehityksen ammattilaisia. Monilla meistä on myös maanomistusta alueilla, joihin kohdistuu kaivostoiminnan uhkaa.

Miisa Mink

Miisa Mink

Saimaa ilman kaivoksia -ryhmän perustaja
ja yhdistyksen puheenjohtaja

Miisa Mink on yrittäjä ja kansainvälisen naisverkoston DrivenWomanin perustaja. Miisan suku on kotoisin Juvalta monessa polvessa, hän on maanomistaja ja vapaa-ajanasukas Pihlajasalossa, Luonterin rannalla.

Twitter: @miisamink

Markku Kankkunen

Hallituksen jäsen, varapuheenjohtaja

Markku Kankkunen on kansainvälisen koulutusviennin asiantuntija ja yrittäjä, Savonlinnan kaupungin entinen pitkäaikainen sivistystoimenjohtaja, kasvatustieteen tohtori ja tutkija. Puhdas Saimaa on aina ollut lähellä Markun sydäntä. Hän on työskennellyt aktiivisesti sen puolesta jo vuodesta 1980, jolloin vaadittiin puunjalostuksen saasteiden vähentämistä. ”Silloin meille naureskeltiin.  Mutta painostuksen tuloksena puunjalostusteollisuus teki melkoisia loikkia jätevesien puhdistukseen. Nyt meillä on käsillä paljon suurempi uhka, kaivosteollisuuden jätevesien täysin riittämätön puhdistus. Syynä on surkea kaivoslakimme.”

Sonja Särkinen

Hallituksen jäsen, julkkisyhteydet

Sonja Särkinen opiskelee ammattikorkeakoulussa kestävän kehityksen asiantuntijaksi. Kiertotalouden kehittäminen sekä ihmisen ja ympäristön harmoninen yhteensovittaminen ovat asioita, joita aikoo tulevana ympäristöalan ammattilaisena viedä eteenpäin.
Sonjan juuret ovat Juvalla ja mahdollinen paluumuutto kotiseuduille siintää tulevaisuuden haaveissa.
Luontoarvot, ja työskentely luonnon monimuotoisuuden ja puhtaiden vesistöjen turvaamiseksi on sydämen asia.

Pirkko Mattila

Hallituksen jäsen, jäsenasiat

Pirkko Mattila on tutkija Helsingin yliopistosta. Saimaan rantojen asukas tai vapaa-ajan asukas hän on ollut jo vuodesta 1969.
Pirkon vapaa-aika kuluu Paasveden mökillä Savonlinnan Savonrannalla. ”Ihana puhdas Saimaa ja sen luonto kaipaavat puolustajia – siksi olen mukana Saimaa ilman kaivoksia ry:ssä.”

Paula Haikarainen

Paula Haikarainen

Sihteeri

Paula Haikarainen on Saimaa ilman kaivoksia ry:n perustajajäsen ja organisaatioviestinnän ammattilainen kulttuuri- ja yliopistomaailmasta. Haikarainen on syntyperältään, sielunmaisemaltaan ja vähäiseltä maanomistukseltaan juvalainen. Hän on jo moneen kertaan joutunut hätyyttämään malminhimoisia pois sukunsa mailta Mustolan kylässä Etelä-Juvalla.

Riitta Tietäväinen

Rahastonhoitaja

Eläkeläinen, entinen yliopiston lehtori ja yrittäjä.

Riitta Tietäväinen

Pidetään yhdessä kaivokset poissa Saimaalta!


Shopping Cart