Tiimi

Saimaa ilman kaivoksia ry toimii vapaaehtoisten voimin. Hallituksessa on mukana luonnon- ja vesistön suojelusta kiinnostuneita viestinnän ja kestävän kehityksen ammattilaisia. Monilla meistä on myös maanomistusta varausalueilla.

Miisa Mink

Miisa Mink

Saimaa ilman kaivoksia -ryhmän ja ry:n perustaja.
Miisa on luopunut yhdistyksen puheenjohtajuudesta ja hallitusjäsenyydestä marraskuussa 2022 asetuttuaan kansanedustajaehdokkaaksi kevään 2023 vaaleihin.

Miisa Mink on yrittäjä ja kansainvälisen naisverkoston DrivenWomanin perustaja. Miisan suku on kotoisin Juvalta monessa polvessa ja hän on maanomistaja ja kesäasukas Pihlajasalossa varausalueella.

Twitter: @miisamink

Paula Haikarainen

Puheenjohtaja

Paula Haikarainen on organisaatioviestinnän ammattilainen kulttuuri- ja yliopistomaailmasta. Haikarainen on syntyperältään, sielunmaisemaltaan ja vähäiseltä maanomistukseltaan juvalainen. Hän on jo moneen kertaan joutunut hätyyttämään malminhimoisia pois sukunsa mailta Mustolan kylässä Etelä-Juvalla.

Paula Haikarainen
Heidi Kock

Heidi Kock

Hallituksen jäsen, sidosryhmäsuhteet

Heidi Kock on myynnin, digitalisaation ja koulutuksen ammattilainen ja vetää tunnetekoälyä hyödyntäviä labroja ammattikorkeakoulussa. Hän on kolmannen polven kesärantasalmelainen ja haluaa säilyttää Saimaan puhtaan luonnon myös jälkipolville. Heidin mielestä puhdas luonto on suojelemisen arvoista jo itsessään, mutta se on myös Suomen kilpailuetu ja tukee kestäviä elinkeinoja ja yrittäjyyttä.

Twitter: @HeidiKock1

Sonja Särkinen

Hallituksen jäsen, julkkisyhteydet

Sonja Särkinen opiskelee ammattikorkeakoulussa kestävän kehityksen asiantuntijaksi. Kiertotalouden kehittäminen sekä ihmisen ja ympäristön harmoninen yhteensovittaminen ovat asioita, joita aikoo tulevana ympäristöalan ammattilaisena viedä eteenpäin.
Sonjan juuret ovat Juvalla ja mahdollinen paluumuutto kotiseuduille siintää tulevaisuuden haaveissa.
Luontoarvot, ja työskentely luonnon monimuotoisuuden ja puhtaiden vesistöjen turvaamiseksi on sydämen asia.

Pirkko Mattila

Hallituksen jäsen, jäsenasiat

Pirkko Mattila on tutkija Helsingin yliopistosta. Saimaan rantojen asukas tai vapaa-ajan asukas hän on ollut jo vuodesta 1969. Pirkon vapaa-aika kuluu Paasveden mökillä Savonlinnan Savonrannalla. ”Ihana puhdas Saimaa ja sen luonto kaipaavat puolustajia – siksi olen mukana Saimaa ilman kaivoksia ry:ssä.”

Markku Kankkunen

Hallituksen jäsen, varapuheenjohtaja

Markku Kankkunen on kansainvälisen koulutusviennin asiantuntija ja yrittäjä, Savonlinnan kaupungin entinen pitkäaikainen sivistystoimenjohtaja, kasvatustieteen tohtori ja tutkija. Puhdas Saimaa on aina ollut lähellä Markun sydäntä. Hän on työskennellyt aktiivisesti sen puolesta jo vuodesta 1980, jolloin vaadittiin puunjalostuksen saasteiden vähentämistä. ”Silloin meille naureskeltiin.  Mutta painostuksen tuloksena puunjalostusteollisuus teki melkoisia loikkia jätevesien puhdistukseen. Nyt meillä on käsillä paljon suurempi uhka, kaivosteollisuuden jätevesien täysin riittämätön puhdistus. Syynä on surkea kaivoslakimme.”

Riitta Tietäväinen

Riitta Tietäväinen

Rahastonhoitaja

Eläkeläinen, entinen yliopiston lehtori ja yrittäjä.

Titta Kyöstilä

Yhdistyksen sihteeri

Titta Kyöstilä on kesäpuumalalainen vuodesta 2019 ja intohimoinen Saimaan ja saimaannorpan ihailija. Yhdistyksen toimintaan Titan sai mukaan huoli käynnissä olevan kaivosbuumin riskeistä ja halu tehdä jotain konkreettista puhtaan Saimaan puolesta.


Pidetään yhdessä kaivokset poissa Saimaalta!


Shopping Cart