Miisa Mink luopui yhdistyksen puheenjohtajuudesta asetuttuaan kansanedustajaehdokkaaksi

Saimaa ilman kaivoksia -ryhmän ja samannimisen yhdistyksen perustaja Miisa Mink on asettunut marraskuussa 2022 kansanedustajaehdokkaaksi Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Samalla hän on luopunut yhdistyksen puheenjohtajuudesta ja hallitusjäsenyydestä.

Yhdistyksen uusi puheenjohtaja on Paula Haikarainen ja varapuheenjohtaja Markku Kankkunen.

Yhdistyksen toiminta jatkuu entisellään, samoin Facebook-ryhmä, ja ne pidetään erossa Minkin omasta vaalityöstä. Hän haluaa kuitenkin tarjota Facebook-ryhmässä näkyvyyttä sellaisille ehdokkaille, joilla on aitoa halua muuttaa lakeja niin, että ne turvaisivat luonnon ja vesistöt kaivostoiminnan riskeiltä. Kuten kunnallisvaaleissa, Mink haastattelee FB live -lähetyksissä ehdokkaita läpi puoluelinjojen.

Miisa Mink ei ole aikaisemmin ollut poliittisesti aktiivinen, mutta hän näkee asettumisen ehdolle eduskuntavaaleissa luonnollisena jatkumona aktivismityölleen. Puoluevalintaa hän kommentoi seuraavasti:

”En ole koskaan kuulunut mihinkään puolueeseen. Mielestäni kaikissa puolueissa on jotakin hyvää, mutta myös huonoa. Valitsin puolueekseni Vihreät siitä syystä, että he ovat johdonmukaisesti yrittäneet muuttaa kaivoslakia ja ovat kirjanneet esimerkiksi kaivoksilta kokonaan suojellut alueet tavoitteeksi puolueohjelmaansa.”

Vastaa

Shopping Cart